Oranje vertrekt naar Fortaleza

oranje elftal wkOranje vertrekt vandaag naar Fortaleza waar op zondag de wedstrijd tegen Mexico gespeeld gaat worden. Een dag eerder werd de laatste training in Rio de Janeiro afgewerkt, waarbij een aantal spelers ontbraken. Op het complex van Flamengo deden er op donderdag zestien spelers mee aan de training. De Vrij, Robben, Blind en De Jong hebben de training apart van de groep afgewerkt net als Martins Indi die nog altijd niet helemaal is hersteld. Fer heeft in het geheel niet aan de training meegedaan in verband met een eerder deze week opgelopen hamstringblessure. Memphis en Dirk Kuijt kregen tijdens de training een geel hesje aangemeten als basisspeler.

Wijnaldum mogelijk in de basis
Naar aanleiding van de laatste training in Rio de Janeiro lijkt de kans groot dat Wijnaldum aanstaande zondag in de basis zal staan. De Guzman zal dan niet spelen, zoals uit het partijspel van acht tegen acht bleek, waar Wijnaldum met een geel hesje speelde. Het is nog niet duidelijk of Martins Indi inzetbaar zal zijn tegen de Mexicanen.

De medische staf gaat zorgvuldig om met de blessure die is opgelopen en Martins Indi beperkte de training dan ook door ballen af te werken op het doel van de keeper Cillessen. Er zal vandaag meer duidelijkheid komen of er groen licht wordt gegeven door de medische staf. Als dat niet het geval is, dan is de kans groot dat Dirk Kuijt de honderdste interland mag spelen. Kuijt vervulde de rol als verdediger tegen Chili uitstekend en dat maakt de kans groter dat Dirk zondag zal spelen.

Sokken als geheim wapen
Het zijn vaak de details die belangrijk zijn en voor een aantal spelers van het Oranje lijken de sokken het verschil te maken. Zowel de spelers Robben als Van Persie dragen net als De Jong en De Guzman speciale sokken tijdens het voetballen. De sokken schijnen meer grip te geven in de voetbalschoenen en dat zorgt voor meer stabiliteit heeft Robben laten weten.

Het gaat om de sokken Trusox die door de ex-voetballer Dean Gorré geleverd zijn. De speciale sokken zijn antislip uitgevoerd aan de binnenkant en aan de buitenkant. Zo wordt voorkomen dat de voet gaat glijden in de voetbalschoen. Er moet tijdens wedstrijden met de officiële sokken worden gevoetbald, maar de spelers hebben daar een trucje voor gevonden. Van de officiële sokken wordt de onderkant afgeknipt en de speciale sokken worden daaronder gedragen.

Wedstrijd op het heetste moment van de dag
Aanstaande zondag op 29 juni zal de wedstrijd tussen Nederland en Mexico op het heetste moment van de dag worden gespeeld om 13.00 uur Braziliaanse tijd en om 18.00 uur Nederlandse tijd. De Mexicanen hebben alle poulewedstrijden in omstandigheden met hoge temperaturen gespeeld, maar voor Nederland was er sprake van afwisseling in temperatuur en weersomstandigheden. Wellicht dat het Mexicaanse elftal daarmee een licht voordeel heeft, want Oranje heeft nu maar een paar dagen om te wennen aan de hoge temperaturen die boven de 30 graden uitkomen met daarbij een extreem hoge luchtvochtigheid.

footerregel

Vorige:

Volgende: